Zece

Mi-a pasat Cristina o leapșă tare drăguță și de bun augur în perioada asta, când sunt copleșită de treburi multe și enervante. Să îmi aduc aminte așadar de acele chestii mărunte care mă fac fericită.

1. Cățeii. Îi ochesc cu o agerime de vultur fie că sunt în parc, în mall sau într-o mașină care trece cu viteză pe lângă mine. Indiferent ce am pe cap sau pe suflet în momentul respectiv, mă fac să zâmbesc instantaneu și să vreau și eu măcar unul! Acum ceva vreme mergeam în Piața de câini din Bălcescu în fiecare duminică doar ca să îmi fac ziua mai frumoasă, pentru că știam că o să plec de acolo cu mâna goală. Dar cum ai putea să reziști în fața unui portbagaj plin de pui de Beagle, de exemplu?

2. Copiii. Îi ochesc mai ceva ca pe căței și îmi vine să îi iau pe toți acasă. Am și făcut asta pe vremuri, la Târgu-Jiu. Luam copiii vecinelor din cartier și mergeam cu ei în casă. Ele răsuflau ușurate, iar eu mă bucuram de râsul unei mogâldețe. Win-win situation.

3. Întâlnirile cu părinții. Nimic nu-mi umple sufletul mai mult decât revederile cu ai mei mai ales în ultimii ani, când tot mai rar ajung acasă. E bucuria supremă să văd familia reunită în jurul unei mese îmbelșugate, cu lacrimi în ochi și o tonă de povești ce așteaptă să fie rostite.

4. Muzica. Eu cu muzica avem o relație specială. O melodie potrivită la momentul potrivit îmi poate schimba cu totul perspectiva asupra vieții.

5. Cuvintele. Mie îmi plac cuvintele tare de tot, dar cred că v-am mai spus asta. Așa că o glumă bună, un joc de cuvinte subtil sau o poveste cu tâlc e de ajuns ca să îmi nască un zâmbet în colțul gurii.

6. Marea. Oh, marea! Nici nu știu cu ce să încep. Am mai scris aici despre asta, așa că n-o să repet. O să spun doar că marea e slăbiciunea mea, e un fel de medicament sau mai degrabă de drog, care nu poate concura cu nimic, niciodată.

7. Rony. Rony e cățelul meu, un ciobănesc german absolut adorabil, în vârstă de 4 ani, care uneori îmi lasă impresia că mă cunoaște mai bine decât mă cunosc eu însămi.

8. Fetele. Nu mai e nevoie de alte comentarii.

9. Mirosul de primăvară simțit noaptea târziu, de preferat pe aleile din Parcul Copiilor.

10. El. Save the best for last, nu? 🙂

Și pentru că ne prinde bine să ne mai gândim și la lucrurile care ne fac fericiți, nu doar la ce ne deranjează, să meargă leapșa la Crinutza, Bloooo și Ovi.

7 thoughts on “Zece

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)