Dilema de azi

Să presupunem că cineva, să-i spunem domnul Din Laben, este de religie islamică. Deci nu are voie să consume carne de porc. Însă toată viaţa i s-a dat carne de porc, spunându-i-se că el manâncă de fapt carne de pui.

Întrebarea mea este: domnul Din Laben este sau nu este păcătos?

12 thoughts on “Dilema de azi

  1. E aceeasi poveste ca si cea cu produsele de post care pot contine urme de ingrediente interzise. Cum era la ciocolata…poate contine urme de arahide, chiar daca e ciocolata simpla.

    Acum depinde si de rabinul dlui Bin Laden.

  2. Din punctul meu de vedere, nu este. Si nu cred ca sunt singurul. Din cate stiu, si la noi e la fel. Daca postesti si esti pacalit ca mancarea este “curata”, pacatul nu este al tau. Oricum, tot din cate stiu, multe dintre chestiile care fac parte din “haraam”, pot deveni ok daca musulmanul nu are de ales. Adica, in cazul in care ii este foame si nu are ce manca (moare de foame), poate manca si porc. Bine, vorbim despre cazuri extreme.

  3. Ştie Sorin, aşa este cum zice el: dacă nu ştiai ce mănânci, nu e păcatul tău. Şi decât să mori de foame, poţi să mănânci şi porc. Da’ mai în scârbă, aşa.

  4. Ei bine, raspunsul este simplu: este pacatos si va arde in focurile iadului.

    Aiurea… pentru mine lucrurile astea sunt mult mai simple. Plecand de la idea ca orice fiinta in universul asta simte ce e bine si ce e rau, pentru ca lucrurile bune provoaca fericire si lucrurile rele provoaca tristete, pacatul este ceva ce provoaca tristete tie sau celor din jurul tau. The rest is all smoke and mirrors.

    Take care & do good 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)