Un weekend cu Farmec

Ştiţi senzaţia aia când cunoşti un om înţelept şi ascultându-l, te simţi mic, şi prost, şi ignorant, căci nu te-ai gândit niciodată la lucrurile pe care ţi le spune, deşi practic sunt noţiuni de bun simţ?

Ei bine, aşa m-am simţit eu sâmbăta, la trainingul Farmec. Ca o ignorantă în ce priveşte propriul meu corp, ca un om al peşterii căruia i se spune pentru prima dată că apa e udă şi se bea. 11 femei care mai de care mai ieşite în lume au ascultat cu gura căscată cum e cu pielea noastră, cu părul şi cu întreg corpul, în timp ce fiecare îşi făcea procese de conştiinţă, gândindu-se la atâţia ani în care a folosit produse nepotrivite şi zâmbind amar cu gândul la lipsa profundă de informare corectă de care suferim cu toţii, în ce priveşte îngrijirea personală.

Am aflat că Farmec este prima companie din lume care a inventat produsele anti-aging, că n-ai ce căuta să te dai cu mălai pe faţă de trei ori pe săptămână dacă ai tenul uscat, oricât de mult ţi-ar plăcea ţie să te lauzi că îţi faci peeling. Că nu ai voie să îţi zgâmâi punctele negre, că vopseaua de păr îţi distruge părul, că apa de la chiuvetă are efecte miraculoase asupra tenului şi că nu trebuie înlocuită cu un gel de curăţare fancy, că mitul celor doi litri de apă pe zi nu este un mit, că celulita NU se duce, doar se atenuează şi că, în principiu, cremele nu vindecă nici leucemia, nici cancerul, ci doar întreţin şi îngrijesc pielea sănătoasă.

Am ajuns să iubesc produsele Farmec pentru sinceritatea oamenilor care se află în spatele lor. Pentru dedicaţia şi pasiunea doamnei Jofi, pentru umorul ei, pentru răbdarea cu care ne-a ascultat şi ne-a răspuns la cele mai stupide întrebări, pentru că ne-a făcut să ne simţim ignorante, iar cinci ore mai târziu, mai deştepte şi mai stăpâne asupra propriului nostru corp, pentru că este ca un oracol care are răspuns la toate întrebările şi pentru că mi-a redat încrederea în profesioniştii români. Mulţumesc!

Alte informaţii găsiţi deocamdată la Raluxa, iar despre alte aspecte ale acestei escapade o să scriu mintenaş. Până una alta, vă dau legătura. 🙂

2 thoughts on “Un weekend cu Farmec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)