Care te uitaşi la mine, vere?

Mi-au apărut cel puţin trei riduri noi de când cu tot spamul ăsta de pe Facebook. Toată lumea e înnebunită să afle cine i-a vizitat profilul şi de câte ori. Parcă nici când era moda cu beep-uri de pe numere ascunse nu era atâta curiozitate în aer.

Măcar de-ar fi toţi curioşii ăştia nişte influenceri preocupaţi de cunoaşterea publicului lor! Dar mai toţi sunt foşti utilizatori de Hi5 care nu mai pot dormi noaptea fără să se întrebe dacă Gigel o fi văzut că Maricica l-a rugat să-i mulgă vaca. Sunt aceiaşi care se joacă jde mii de joculeţe idioate pe zi, care vor să vadă cum vor arăta la bătrâneţe şi cât de frumoase le vor fi odraslele, de parcă Facebook-ul ar fi vreo Mamă Omida care elucidează toate misterele universului.

Şi zău că n-aş avea nimic cu ei dacă toate aplicaţiile astea nu ar fi atât de intruzive şi generatoare de spam. Dar nu mai prididesc din a le raporta la un Dumnezeu al Facebook-ului care pe semne că e surd, că văd că nu face nimic în privinţa asta.

Şi colac peste pupăză, a înnebunit şi sistemul de notificare a like-urilor şi comentariilor care acum sunt, în 3 secunde dispar şi peste 5 minute apar iar. Ferească-te sfântul internet să demarezi vreo campanie de comunicare în perioada asta pe Facebook, că înnebuneşti de nervi încercând să monitorizezi ceva.

11 thoughts on “Care te uitaşi la mine, vere?

 1. Mai, si eu ma joc “joculetele alea idioate”, dar ignor complet quizz-uri si alte tampenii. Si mai stiu o gramada care intra pe FB doar sa se relaxeze dand clickuri pe joculetele alea. Deci na, nu cred ca e corect sa spui ca toti cei cu spam-urile sunt aceiasi cu cei ce se joaca 🙂
  Plus ca mai sunt si spamuri din categoria “on mouse over”. Eu am muscat-o doar ca am vrut sa duc mouse-ul in susul paginii, inevitabil intalnind in cale un astfel de link/spam 🙂
  In rest da, FB o ia razna cu notificarile…

 2. “Sunt aceiaşi care se joacă jde mii de joculeţe idioate pe zi”. Aici îmi permit să nu fiu întru totul de acord. Sunt persoane care joacă diverse joculeţe pentru că… să treacă timpul. Pur şi simplu. Faptul că ţie (pronume impersonal de astă dată), de exemplu, ţi s-ar părea mai “intelectual” să citească o carte sau să vadă un film extrem de “profund” nu inseamnă că respectivele persoane care doar se joacă mai mult sau mai puţin ocazional îs mai reduse mintal.
  Nu vreau să spun că ăia cu dobitoceniile gen “vezi cin’ ţi-o văzud profilu'” nu-s nişte creduli (vezi ce frumos m-am cenzurat?); dar reprezintă o cu totul altă categorie de oameni.
  … care, da, uneori se intersectează cu mulţimea care mai şi joacă_câte-o chestie pe acelaşi FB.

 3. Aşa cum ziceam, mă refeream la joculeţele care mă implică fără să îmi doresc asta. În rest, fiecare îşi petrece timpul liber cum vrea. Şi eu mă joc WordTwist, de exemplu, dar nu supăr pe nimeni cu asta. 😀 Dar în momentul în care mă trezesc tagguită în toate prostiile, mă enervez. Ca acum. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)