Sindromul Prepascal

Sindromul Prepascal apare, după cum ne sugerează şi numele, înaintea sărbătorilor de Paşte şi se manifestă prin lene acută, lipsă de chef şi mâncărimi în talpă, însoţite de stări de visare şi halucinaţii uşoare şi plăcute, cu predilecţie îndreptate către călătorii scurte în mijlocul naturii, droburi de miel şi bucheţele parfumate de ceapă verde.

Cum se tratează? Cu precauţie maximă, să nu se prindă şeful că-ţi zburdă mintea la floricele pe câmpii şi cu puţină răbdare, căci această afecţiune sezonieră se întinde doar pe o perioadă de 5 până la 7 zile, sau în Săptămâna Mare, cum se spune în limbajul popular.

Indicaţii şi precauţii.
Sindromul prepascal poate avea efecte sporite dacă bolnavul este expus la aer liber, raze de soare şi triluri de păsărele. Sunt indicate duşurile cu apă rece, în sens propriu sau figurat, pentru a menţine bolnavul cu picioarele pe pământ până în Vinerea Mare şi a-i păstra productivitatea pe linia de plutire.
Dacă zăriţi iepuraşi pufoşi, nu vă panicaţi, nu este cea mai drăgălaşă halucinaţie din lume, ci doar un produs al culturii colective. Repet, nu e un rod al imaginaţiei dumneavoastră, nici un simptom suplimentar, e un animăluţ real şi inofensiv care dă bine în reclame în perioada aceasta a anului.
*Sunt mai predispuşi la Sindromul Prepascal adolescenţii, tinerii care se află în primul an în câmpul muncii şi toţi cei care suferă şi de Sindromul Precrăciunian.

One thought on “Sindromul Prepascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)