Cer părerea specialistului

Pentru că, nu-i aşa, toţi suntem unici, fiecare dintre noi se poate lăuda cu o serie de abateri de la normalitate. Am făcut-o şi eu mai demult, însă acum am o altă nedumerire care mă apasă: am observat în ultima vreme, că pe fondul oboselii şi somnului puţin, neuronii mei fac un scurt undeva şi mi se întâmplă să vreau să spun “scaun” şi să spun “ceas”. Adică un cuvânt oarecare în locul celui intenţionat, fără să existe vreo legătură vizibilă între cele două.

Acum, eu cauza o cunosc. Adică bănuiesc că e din cauza suprasolicitării şi lipsei odihnei. Dar aş vrea să ştiu ce se întâmplă efectiv din punct de vedere fiziologic sau neurologic sau cum vreţi voi să-i spuneţi, că pe Domnul Google nu ştiu cum să îl întreb.

Deci, ştie careva? O iau pe arătură?

10 thoughts on “Cer părerea specialistului

 1. E bine ca inca nu ti-ai pus sapunul in frigider pentru ca apoi sa-l cauti jumatate de ora si sa te duci sa cumperi altul, injurand ca nu ti-a dat tanti de la magazinul din colt sapunul pe care il platisei.. 🙁

 2. Stiuu cum e! Nu pot sa cred ca se mai intampla si altora…

  La mine e si mai grav… :))

  Am blocaje… conceptul e in mintea mea, si se invarte, si produce, dar nu gaseste cu ce sa se imbrace, ca sa poata iesi in lume… nu gaseste bietul de el o amarata de haina. Si afara e party. El stie. Aude muzica. Aude cum il cheama lumea. … si atunci intai e dezolat, apoi e mirat. Pe urma e trist. Si la final, incepe sa fie disperat… Si in acel moment, isi ia prima haina pe care o gaseste la indemana. Si a iesit. E in lume.

  Buuun! El a iesit, si eu trebuie sa rezolv problema… sa explic, ca bietul de el e imbracat gresit. Ca nu vroia sa poarte fusta roz si pantofi de lac verde neon… ca e cu adevarat serios si hotarat…

  Grea treaba… si din pacate, de obicei dupa el, iese un altul la fel de nepotrivit imbracat… :))

  De ce se intampla insa, habar nu am… mie din fericire mi se intampla de obicei dupa ora 20 :)). Apare insa fenomenul si in “prime time”.

  Cred ca e un fel de … “producţie verbală fluentă, normală din punct de vedere fonetic, dar profund alterată semantic” (cum ar zice dl Wiki!)

  :))

 3. Daa, daa “Concept gone wild” si urmeaza sa vina cu raspunsuri la toate intrebarile publicului, seria “Concept – out of the wild”!

 4. la mine pot da vina pe familie? ca si bunica pateste 😀 eu enumar cuvintele, gen zic scaun, masa, tabla, galeata si intr-un final ajung si la furculita, ceea ce vruiam sa zic defapt 🙂 e anul 2011 te mai miri? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)