Misterul de la Sala Olimpia

Pentru cei care nu sunt din Timişoara şi nu ştiu ce e aia Sala Olimpia, ei bine, e o sala de sport, în faţa căreia se rotesc (când nu sunt îngheţate) statuile unor oameni musculoşi, probabil şi faimoşi, dar anonimi pentru mine. Tot aici se ţin meciuri de baschet, handbal şi footsal şi se perindă bărbaţi bine şi fete aranjate. Pe scurt, aici totul, dar totul emană testosteron. Cu o singură excepţie. Un aspect minor care pentru unii trece neobservat, iar pentru alţii (categorie în care mă regăsesc şi eu) creează enigme. Este vorba de melodiile care răsună dinspre cafeneaua de la parterul sălii. Celine Dion, Mădălina Manole, Barbra Streisand, toate numai zeiţe sensibile, ridicătoare de glicemie şi dătătoare de diabet. Uneori se aude o singură piesă la nesfârşit, alteori se ascultă tematic anumite albume sau soliste. Tot timpul romantice, niciodată ritmate, ca într-o lume veşnic roz şi înlăcrimată.

Aşa că nu pot să nu mă întreb: cine-a lăsat lumina aprinsă la baie, la baie? cine pune muzică la Sala Olimpia, Olimpia?
Uneori imi imaginez că în spatele pupitrului stă cel mai sensibil dintre culturişti, care lucrează cu haltere colorate, semnate de Hannah Montana şi care a început să meargă la sală şi să ridice greutăţi doar pentru a-şi reprima la maxim latura lui feminină. Iar după antrenamente îndelungi şi extrem de dificile coboară la cafenea şi încearcă să acopere mirosul acru de transpiraţie tipic masculului alfa cu ritmuri suave şi versuri şoptite de fata cu părul de foc. Ăsta e momentul lui de libertate deplină, în care nu este decât el cu sufletul lui pufos, încercând să se convingă să nu fie trist, fiindcă e păcat.

16 thoughts on “Misterul de la Sala Olimpia

 1. La Sala Constatin Jude se mai plimba si multi suporteri ai echipelor timisorene, nu doar barbati bine si femei aranjate. Si nu mi se pare ca vin din dorinta testosteronica de a se afisa.

 2. @Anda: e un articol prea glumeţ ca să te legi de o generalizare menită să scoată în evidenţă muzica adusă în discuţie. Ştiu ce se întâmplă acolo, dar nu avea relevanţă pentru scopul articolului.

  @Lucius: 😀

 3. Eu stau vis-a-vis, și mă “bucur” constant muzica de acolo (mai ales când o aud în pe geamul de la baie), dar sincer, n-am auzit altceva în afară de Deșteaptă-te române și Celine Dion (alternate odată la o săptămână)…

  Cred că ar trebui să mai stau și ziua pe acasă, că ratez hit-urile.

 4. Nu numai că o încep, o și petrec. Și nu doar o zi, toată săptămâna. Nu ai idee de minunat e să asculți în fundal Deșteaptă-te române când te trezești, te duci la baie, mănânci mic dejunul etc, și seara, tot pe Deșteaptă-te române te pui în pat…

  Măcar săptămâna cu Celine Dion e ok, că sunt mai multe piese (deși după câteva zile aveam impresia că sună a balade manelistice). Deșteaptă-te române în `nșpe mii de variante care le au e insuportabil (mi-e frică să mai deschid geamurile) 🙂

  Termopane FTW!

  PS: oare taximetriștii din stație ce părere au despre asta?

 5. :)) Foare tare descrierea! :)) Eu chiar am abonament la Sala Olimpia şi ţin minte că luna trecută cânta “Treceţi Batalioane” şi apoi a urmat imnul! :)) Nici în sală nu e mai bine pentru că se ascultă KissTV. Chiar mă motivează versurile Lady Gagăi sau ale Rihannei…

 6. am gasit eu un mister si mai mare. acum aproximativ o luna cand era un frig mai ceva ca in mother rusia toate statuile aveau capurile inghetate mai putin una. cu ce era ea mai speciala?

  apropo de muzica…va dati seama cand vin jucatorii/suporterii echipelor adverse si aud cum le baga cu patima celine..ce parere isi fac de orasul asta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)