Nemulțumitul

Dragii mei,

Azi vom vorbi despre oamenii pe care nimic nu îi mulțumește. Îi recunoști pe stradă după numărul cutelor de pe frunte, care ar putea concura lejer cu cele ale unui Sharpei. Dacă e soare, ei sunt supărați pe motiv de strat de ozon și încălzire globală. Dacă e frig iar nu-i bine, că răcesc și nesimțiții ăia de la primărie nu curăță străzile. Dacă e cumva, nici cald, nici frig, e teroare, că pe ei îi dor oasele de la vremea schimbătoare.

Ferească-te sfântul să fii vreodată în ipostaza de a-i face pe plac unui asemenea caracter. Să încerci să mulțumești un asemnea om e ca și cum ai încerca să înaintezi cu o bicicetă ale cărei pedale se mișcă în gol. De-ți e șef ori părinte, o să fii veșnic plin de complexe și istovit de chinul de a încerca să faci să fie bine. Pentru că nici măcar el nu știe care e varianta aia a realității care l-ar face fericit.

Orice ai face și orice ai spune, nu vei fi niciodată pe măsura așteptărilor, oricare ar fi ele. Pentru că dacă azi transpiri până îți închizi cei treizeci de nasturi de la cămașă, încercând să te îmbraci cuminte, pentru că așa ți s-a recomandat, mâine o să fii criticat că te îmbraci ca un elev de la școala catolică și că arăți mult prea bătrân pentru vârsta ta. Și cel mai frustrant e că aceste persoane nu-și vor recunoaște niciodată fluctuațiile de opinii. Veșnic tu vei fi cel care a înțeles greșit, pentru că nu există lumea aia în care nemulțumiții să greșească. Ei sunt doar victime ale greșeilor celorlalți. Și se vor plânge că le-ai distrus viața și le-ai înlăturat și ultima șansă la fericire.

Așa că cel mai bine e să nu îți pese. Să nu te mai chinui, să nu mai încerci să faci nemulțumitul mulțumit. Pentru că deși nu va recunoaște niciodată, în momentul în care îi vei fi înăturat sursele născătoare de riduri și momente de ocară, îi vei fi anihilat personalitatea și menirea lui în viață. Se va găsi dezorientat și lipsit de ocupație, nemaiavând pe cine să salveze de la pieire și cui să-i indice calea cea dreaptă.

4 thoughts on “Nemulțumitul

  1. @Gery: hihihi, esti sigur ca nu exagerezi putin? 🙂
    @Lioara: Dap, nu e o coincidenta, de atunci i-am scris titlul in Drafts. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)