Ce mi s-a arătat în vis

Aseară am visat mult. Atât de mult şi de intens încât m-am trezit cu dureri de cap. În fine, în marea mea aventură onirică am avut o revelaţie, aşa cum numai marilor scriitori li se întâmplă. Genul ăla de revelaţie pe care o scrii pe un şerveţel umed cu chiştocul de la ţigară. Şi am scris-o.
Şi eram aşa mândră de mine, mi-o repeteam singură în gând şi zâmbeam de tâlcul pe care îl avea şi de-abia aşteptam să scap de urmăritorii ăia periculoşi ca s-o pot elibera undeva în neantul online-ului, ca să nu mai fiu singura care se bucură de stropul de înţelepciune. Şi mă frământam că nu ştiam dacă s-ar plia mai bine la un status de Facebook sau o postare pe bog. Pentru Twitter părea să fie cam lungă.

Şi când m-am trezit, m-am bucurat că în sfârşit mă transform într-un artist desăvârşit, căruia i se arată ideile noaptea în somn. Iar apoi mi-am amintit preaslăvita revelaţie:

V-aţi gândit vreodată că poate cadourile promoţionale oferite de anumite produse nu au ca scop fidelizarea clienţilor, ci distragerea lor?

WTF?!? Ce-i asta? Unde-s tâlcul şi înţelepciunea aproape budiste? Sau unde-i sensul, măcar? Serios că în visul meu fraza asta părea aşa, magică şi plină de subtilităţi, ca şi când aş fi descoperit piatra filosofală. Şi mă mai întreabă lumea de ce sunt tristă! Păi cum să nu fii trist? Eminescu cum s-ar fi simţit, săracul, dacă ar fi crezut că a visat Glossa şi când colo, ce să vezi? Somnoroase păsărele!

9 thoughts on “Ce mi s-a arătat în vis

  1. te inteleg perfect. am visat intr-o noapte ca scriam un post pe blog care urma sa fie cel mai bun post pe care il publicasem vreodata. bineinteles ca dimineata nu mi-am amintit nici macat UN cuvant din postul minune… ma gandesc ca totusi in vis trebuie sa-l fi citit careva :))

  2. Cred ca dupa ce s-ar fi trezit, dupa visul “Somnoroase pasarele”, ar fi fost odihnit. Din cand in cand mai avem nevoie si de pasarele somoroase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)