Evoluţie

Era târziu în noapte şi un cavaler oarecare se dădea peste cap să cucerească o domniţă. Sorbea fiecare vorbă pe care ea o rostea cam o dată la cinci minute, cu zgârcenie şi fără pic de miluinţă, ca şi când ar fi împărţit cu el ceva de foarte mare valoare. Ea stătea într-un colţ întunecat, ascunsă parcă în scaun, cu capul în jos, puţin ruşinată, iar de sub breton i se puteau zări colţurile unui zâmbet sincer. El îi aprindea fiecare ţigară printr-o serie de mişcări elegante, desprinse parcă dintr-un ritual sfânt, iar ea îi oferea în schimb o privire admirativă, ca şi când el ar fi fost cel mai frumos bărbat din lume, dacă nu chiar şi singurul.

Trei ani mai târziu, ea stă pe un scaun într-un colţ întunecat al camerei şi nu mai pridideşte din vorbit. El se încruntă la fiecare accent mai ascuţit emis de vocea ei odată suavă. Se face că plouă când ea caută disperată după brichetă să-şi aprindă o ţigară şi o priveşte ca pe un criminal cu sânge rece când pune mâna pe telecomanda şi, printr-o vrăjitorie nemaivăzută, face ca meciul Barcelona-Real Madrid să se transforme în Noră pentru Mama.
Ea zâmbeşte răutăcios şi îi aruncă o privire plină de dezgust şi amărăciune, aducându-i aminte că nu e cel mai frumos bărbat din lume şi în niciun caz singurul.

9 thoughts on “Evoluţie

  1. frums spus insa nu exprima decat realitatea unei proaste alegeri de ambele parti si complacerea in situatie de dupa aceea. pe sciurt : 1 “casca pochii bine inainte!”
    2 daca ai avut urdori sau erai adormt/a si n-ai reusit sa casti ochii, drept urmare nu-ti mai place, du-te tare.
    daca te complaci int-ri situatie de genul acesta esti idiot/a sau ai alte motive care nu mai tin de elementele “profunde ” ale unei relatii drept urmare nu esti nici de compatimit,nici de ajutat nici macar de …..bagat in seama.

  2. Se intamplă!Și iarași ne amintim cât de frumoasă este viața!Și iarași ,cu puțin regret ne dăm seama că monogamia ține doar de civilizație și rațiune și nu are trabă cu inimioarele noastre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)