Moşule, ce conservator eşti!

Eroii noştri şi personajele de basm sunt marcaţi de cultura epocii în care trăim. Din ce în ce mai multe poveşti aduc în centrul atenţiei roboţi şi creaturi androide care în spatele carcasei metalice ascund sentimente profunde şi lacrimi adevărate. Lupta dintre bine şi rău capătă forme din ce în ce mai futuriste şi mai marcate de progresul tehnologic şi de dezvoltarea ştiinţifică.

Cu toate astea, Moşu’ se ţine tare pe poziţii. El a rămas un bătrân durduliu îmbrăcat în roşu, purtat de o sanie trasă de reni şi administrând o fabrică de jucării lucrate manual. Intră pe hornul casei şi se hrăneşte cu fursecuri şi lapte. Cum vă explicaţi toate astea?

Hai să facem un exerciţiu de imaginaţie şi să desenăm un Moş Crăciun al zilelor noastre. Un fel de Iron Man conducând o sanie metalică, cu beculeţe în loc de faruri şi o ţeavă de eşapament care emană zăpadă, prietenoasă cu mediul înconjurător. Sacul tradiţional doldora de jucării s-a transformat într-un recipient care prin simpla apăsare a unui buton face ca sub bradul fiecărui copil să apară exact cadoul pe care îl aştepta. Lângă volanul saniei, Moşul are un monitor cu ajutorul căruia veghează modul de distribuire a cadourilor şi se asigură că toţi copiii sunt mulţumiţi de serviciile sale.
În dimineaţa de 25 decembrie, Moşul intră pe mos@craciun.ren şi citeşte e-mail-urile primite de la părinţi şi copii. Le răspunde tuturor, aşa cum l-a sfătuit consilierul său de imagine, iar apoi intră pe contul de Facebook ca să uploadeze poze din noaptea precedentă. Tot restul anului este activ în mediul online şi participă la mai multe evenimente mondene, lăsând fabricarea cadourilor în seama a trei elfi de încredere, absolvenţi de şcoli manageriale la Harvard, pe care i-a angajat pe bani grei. Pentru al treilea an consecutiv, Moş Crăciun a fost declarat “Cel mai râvnit burlac al anului”, depăşindu-i detaşat pe Cătălin Botezatu şi Liviu Vârciu.

Acum hai să vedem şi alte variante 🙂

3 thoughts on “Moşule, ce conservator eşti!

  1. Eu știam din surse hollywoodiene că dl. M. Christmas, (n.b. care nu e tatal lui Isus!) are nevastă și argați. Parca nu are copii, dar totuși…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)