Ţi-ai plătit factura?

Articol publicat în 24 FUN

Stau cu hârţoage mai mult sau mai puţin electronice în faţă şi calculez sume de pe facturi. Ah, cât urăsc facturile! Nu le urăsc pentru că există, ci doar atunci când sosesc în cele mai nepotrivite dintre momente, adică acelea în care nu am bani. Pentru că dacă le primesc într-o zi în care îmi ştiu buzunarele pline, le achit fără ezitare şi cu zâmbetul pe buze, bucuroasă că am mai scăpat de-o grija.

Însă dacă mă trezesc cu sms-uri de reamintire a unor obligaţii de îndeplinit faţă de un furnizor de servicii oarecare într-o perioadă în care mă pot plânge şi eu pe la cunoscuţi că într-adevăr e criză, atunci e de rău. E de rău pentru că devin paranoică: „Când am vorbit eu atât la telefon? Iar m-au ţepit ăstia!” sau „Dar de ce îmi apare factură scadentă de luna trecută? Ştiu exact că am plătit-o. Eram îmbrăcată în bluza aia verde!”.

Nu, de fapt, nu ştiu atât de exact că am plătit-o. Şi cred că ştiu şi când şi cu cine am pălăvrăgit la telefon. Dar în momentul în care realitatea mă încolţeşte, mi se activează un sistem defensiv care vrea să respingă realitatea şi naşte fel de fel de teorii ale conspiraţiei şi de comploturi corporatiste îndreptate către bieţii oameni de rând, plătitori cuminţi de taxe. Şi mă enervez şi povestesc tuturor cum ne fentează sistemul şi ăia de la curent şi mai ales ăia de la telefoane şi uite aşa trec de la rolul de revoluţionar care refuză să mai fie luat de prost, la cel de victimă a sistemului care îşi formulează reclamaţii sarcastice în minte, pentru ca în final să fac rost de bani şi să-mi achit cuminte facturile.

One thought on “Ţi-ai plătit factura?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)