Oh, nu, iar vine Crăciunul!

Văd că în ultimii ani e la fel de la modă să urăşti Crăciunul cum e să nu-ţi placă Valentine’s Day şi Halloween, pe motiv că sunt “americanizate”, “comerciale” şi “consumeriste.” Că dacă tot ne-am întors la lucrurile simple, nu ne mai plac deodată nici cadourile, nici sarmalele bunicii şi nici sclipiciul de pe globuri. Atitudine pe care eu o consider ipocrită.

Nu mă înţelegeţi greşit. Nici mie nu-mi plac toate kitsch-urile comercializate sub pretextul Crăciunului şi nici eu nu înţeleg brazii cu preţ de Mercedes şi moda cadourilor care valorează mai mult decât un rinichi de-al meu. Dar iubesc Crăciunul! Cum să nu iubeşti o sărbătoare atât de colorată şi plină de beculeţe care pe deasupra te mai şi aduce alături de familie şi prieteni? Cum să nu-ţi placă să miroasă a brad în casă?

Cum să nu vrei să vină Crăciunul? Mai ales că, să fim serioşi, Crăciunul şi-l face fiecare cum vrea! Vrei pace sufletească şi chestii necomerciale? Atunci ţine tot postul şi mergi la slujbă la cea mai apropiată Biserică!
Vrei cadouri simbolice şi brad eco? Ia-ţi un brad în ghiveci şi împodobeşte-l cu ornamente făcute de tine din hârtie de care nu mai ai nevoie, iar pe post de cadouri, fă turtă dulce personalizată!
Nu-ţi plac colindătorii şi ţi se pare că umblă numai după bani? Nu le deschide sau dacă vrei să-i asculţi, în final nu le da bani, ci invită-i la o felie de cozonac, un pahar de vin şi o poveste, că sigur le va face plăcere!

Fă-ţi propriul Crăciun după chipul şi asemănarea ta, dar nu te transforma într-un Grinch! E păcat să te lipseşti pe tine şi familia ta de încă o sărbătoare! Iar vouă, fetelor care vă daţi acum rănite de “comercializarea” Crăciunului, parcă vă plăceau bărbaţii nordici, cărunţi, corpolenţi şi extrem de generoşi! Cu Moşu’ ce-aveţi?

9 thoughts on “Oh, nu, iar vine Crăciunul!

  1. Mie-mi place ideea de Craciun, cu familie, mancare, brad, atmosfera, doar ca in ABSOLUT FIECARE AN de cand imi amintesc a fost de cacat, pardon my french. De asta nu-mi place de fapt Craciunul in sine. Nu sunt anti-Craciun, sunt doar anti-ipocrizie la modul “hai sa ne prefacem ca totul e ok, si ca de fapt suntem o familie fericita, nu una in pragul divortului”. Imi plac kitsh-urile, beculetele si harmalaia din luna decembrie, ca sa se consemneze, desi prea mult e imaginea mosului peste tot, de ex. de la jumatea lunii noiembrie in Billa cand afara erau 20 de grade 🙂

  2. Craciunul e una din perioadele anului in care “trebuie” sa fii fericit, no way around it! Fie ca astepti cadouri sau prieteni, brazi sau turta dulce, bani sau liniste sufleteasca, cu asa pretentii nu poti fi decat dezamagit 🙂

    Era o melodie: ‘I’m only happy when it rains” – fiindca atunci e ok si daca nu esti fericit.

    Povestea lui Grinch e cumplita. Un mizantrop care se convinge (de Craciun) ca viata lui nu are sens decat daca ii ajuta pe ceilalti. Filantrop fericit 365 de zile pe an. Yeah, right! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)