Nici postul nu mai e ce-a fost!

Articol publicat în 24 FUN

A început postul, perioadă din an care vindecă sufletul, curăţă corpul şi stratifică societatea. Adică împarte creştinii în mai multe categorii, după cum percepe fiecare dintre ei abstinenţa.
În primul rând, sunt cei care percep postul aşa cum e, adică o perioadă de cumpătare, de îndepărtare de plăcerile materiale, de nesatisfacere a poftelor trupeşti pentru a dobândi curăţirea spirituală. La ultimul recensământ, mai erau maxim zece din ăştia, dintre care un popă beat care nu ştia exact ce face, că trecuse pe pilot automat.

Apoi, sunt femeile care ţin post ca să slăbească. Cunosc sute de exemplare ale sexului frumos şi gurmand care găsesc în post un prilej numai bun de a înlocui carnea cu zacuscă şi brânza cu mere. E perfect regimul ăsta creştinesc, cum pică el tot timpul înainte de cele mai mari sărbători religioase, când pentru unele persoane silueta şi supleţea sunt cele mai importante.

A treia categorie e preferata mea. Ea e compusă din cei care ţin post, numai că nu prea. Sunt cei care mănâncă brânză de soia, beau lapte de post, îşi ţin glicemia ridicată cu ciocolată amăruie şi muşcă cu poftă din şniţele care diferă de cele de porc doar prin conţinut. Practic, ei nu îşi refuză nimic, nu renunţă la nicio plăcere culinară, ci doar înlocuiesc nişte constituenţi. Ei nu practică abstinenţa, ci dimpotrivă, îşi fac toate poftele cu inima împăcată şi stima enoriaşilor nepătată. Această ultimă tabără reprezintă chintesenţa societăţii noastre în toate aspectele ei. Ei sunt cei care au păcălit sistemul, frate!

4 thoughts on “Nici postul nu mai e ce-a fost!

  1. apropo de post, mie mi-a ramas in minte o faza din liceu. aveam un prieten al carui tata era preot. evident preotii trebuie sa tina post…la fel si tatal prietenului meu. faza amuzanta a fost ca acesta l-a prins pe taicasu intr-o noapte in bucatarie mancand snitzele si nu mai stiu ce alte chestii “interzise”….:)) mi-am amintit asta, acum cititnd ce-ai scris tu, ai f mare dreptate 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)