Rage against the machine

Dacă e ceva ce mă enervează la toate gadget-urile care încununează progresul tehnologic, e că le transferăm lor până şi cele mai simple sarcini ale noastre, lepădându-ne organismul şi de minim-ul de programare biologică de care era capabil.

De exemplu, trebuia să mă trezesc la 8. Şi deşi i s-a spus asta unui telefon care de altfel e apreciat ca fiind deştept, pesemne că el a considerat că am nevoie de mai mult somn  şi a refuzat să sune. Aşa că două ore mai târziu, creierul meu a semi-reacţionat, îndeajuns cât să pot vedea ca prin vis cât e ceasul, să mă enervez şi să blestem tehnologia.

Şi apoi m-am enervat şi mai tare că e nevoie de un aparat ca să pot respecta şi eu un program. Că m-am dezobişnuit să-mi setez organismul pe un anumit program şi că din comoditate am preferat să am un ceas să mă trezească, o agendă electronică să-mi amintească ce am de făcut şi o mulţime de memento-uri care-mi ţin loc de memorie. Bine că am ajuns să cunoaştem un telefon până în străfundurile lui şi să nu mai avem control asupra propriului creier. Nu numai că tehnologicul a înlocuit biologicul şi i-a preluat din funcţii, dar l-a şi atrofiat. Mai lipseşte să-mi pun telefonul să mă anunţe când sunt la ovulaţie şi e momentul potrivit să fac un copil.

4 thoughts on “Rage against the machine

  1. Eu mi-as dori sa ma trezesc cand vrea ceasul, nu mai devreme. Am problema inversa… ma trezesc intotdeauna inainte sa sune, asa ca am renuntat sa-l mai programez 🙂

  2. iti cant eu dimineata pana te trezesti… sunt om nu masina, deci o sa fie pe placul tau 😀 Sa-mi zici la ce ora ai nevoie, sa-mi pun ceasul sa sune. Blrlrlrlrlp!

  3. @Cristiana: Eu sunt convinsă că are utilizatori. Şi toţi sunt bărbaţi :))
    @Carina: Tu eşti o învingătoare a sistemului, te invidiez!
    @carli: :))) bine, o să îţi las programul meu pe birou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)