Domnişoară tânără. Caut ocupaţie să-mi umple dimineţile.

Pe cei doi îi aud aproape în fiecare dimineaţă. Se trezesc, ea se fâţâie prin casă, el mai zdrăngăne puţin la chitară. Câteodată mănâncă înainte, alteori pleacă în grabă. Uneori îmi aruncă un Bună dimineaţa şi-un zâmbet adormit, alteori nu schimbăm nici două cuvinte.

Pe el, cel mai adesea îl trezesc chiar eu. Îl împung cu degetul în obrazul cel mai apropiat de mine, asemenea unui pisoi care caută afecţiune. Aştept să reacţioneze şi când mă asigur că nu sunt şanse să adoarmă la loc, fug să fac cafeaua. Ne aprindem laptopurile, ne sorbim cafelele şi  facem conversaţie. Uneori luăm micul dejun împreună, alteori îi strecor un sandviş în geantă să aibă mai târziu. Inevitabil, vine momentul în care pleacă şi el. Rămân doar eu, cu cafeaua deja rece şi reader-ul aproape gol. Mă uit în stânga, mă uit în dreapta şi-mi caut o ocupaţie. Disertaţia e gata, nu am (prea multe) haine împrăştiate prin cameră şi mâncare am făcut deja.

Rău e să fii casnic într-o zi călduroasă de vară! Ar cam trebui să citesc, dar simt că am nevoie de o pauză. De un moment de respiro, departe de cărţi, în orice fel de format ar fi ele. Simt nevoia să întreprind o activitate fizică, în aer liber. Problema e că nu ştiu ce aş putea face. La ştrand nu aş merge şi nici nu sunt genul de om care să meargă  să se plimbe “prin magazine”.

Of, în momente ca ăsta pe care îl trăiesc acum, când dimineţile  sunt goale şi lipsite de perspective, serios că vreau şi eu o ocupaţie. Nu neapărat un job, ci ceva de făcut. Ceva care să mă oblige să îmi părăsesc domiciliul.  Să socializez chiar. Ceva plăcut. Şi antrenant. Ceva…orice.

8 thoughts on “Domnişoară tânără. Caut ocupaţie să-mi umple dimineţile.

 1. Mergi la sala 🙂
  Iesi la o cafea in Unirii…
  Fa yoga sau alte chestii de genul.
  Vezi ce alti prieteni sunt liberi in perioada asta si viziteaza-i 🙂

 2. adevarul e ca nu prea vorbim dimienata 🙂 Poti sa faci curat prin casa sau… inscrie’te la munca voluntara, daca tot vrei sa intreprinzi” o activitate fizica” :p

 3. @crinutza: yoga aia mă tentează… Dacă fac vreo spirală, fac live streaming 🙂

  @carli: muncă voluntară la tine în cameră? 🙂

 4. Ai putea, de exemplu, sa scrii o carte. Condei ai, inspiratie vad ca ai, stilistica o stapanesti, vocabular ai… A scrie o carte e ca si cum ai face un copil. Experienta e unica. Senzatia e formidabila.

 5. Ăsta este cred cel mai vechi vis al meu şi singurul care s-a păstrat constant de-a lungul timpului. Şi cu siguranţă o să îl împlinesc, cândva. Acum însă, nu mă simt încă pregătită. Am avut câteva încercări, dar recitind cele câteva pagini umplute, mi-au părut puerile şi m-am oprit.
  Dar uite că m-ai motivat şi o să mai încerc. Chiar azi. Poate că pe-o bancă, în parc, o să am mai mult noroc. Mulţumesc!

 6. Poti sa mergi in parc cu rolele, sau sa (re)vezi muzeurile din oras – e destul de solicitant, pe mine ma omoara picioarele cand ies din MNAR.

  Sunt tot felul de cursuri de arta / workshop-uri care implica si iesit si socializat. Vezi pe site-uri ca http://www.cursuridearta.info

 7. Marcheaza pe o harta a Timisorii toate cafenele (mai decente) care merita vizitate. Apoi in fiecare dimineata sau cand esti tu plictisita rau asa cum ai descris , mergi pe rand la fiecare acele cafenele. Consumi o cafea apoi scrii un raport despre ce ai consumat. Cand ai probat toate cafelele din toate cafenelele posibile pui fata in fata toate acele rapoarte si hotarasti care a fost cafeaua cea mai buna.

  Evident o sa ma intrebi acum “dupa ce termin cu treaba asta si am elucidat misterul locului care serveste cafeaua cea mai buna ce fac?”. Pai simplu , mai exista : ceai-uri, fresh-uri , ape plate , minerale etc etc etc
  Daca te dedici acestei activitati , nu prea ai cum sa te plictisesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)