Căsuţa mea…

Căsuţa mea o să fie casă, nu apartament. O să fie albă, cu acoperişul roşu, roşu, iar tocurile geamurilor o să fie verzi. Nu o să aibă mai mult de patru camere, dar trebuie să aibă curte. Şi să nu fie aşezată în stradă. O să fie înconjurată de iarbă şi flori. Iar undeva, într-un colţ al grădinii, o să fie un nuc bătrân şi un cireş care-mi va face primăvara frumoasă. Şi vara mai dulce.

Căsuţa mea va fi păzită de cel puţin un vertebrat patruped, care latră şi dă din coada în jurul căreia mai aleargă din când în când. Între doi copaci din curte va dansa jucăuş un leagăn, cu spătar, aşa cum îl ştiu pe cel de la ţară, în care mă voi ascunde din când în când, noaptea târziu.

Grădina mea va fi împrejmuită de un gard micuţ, din lemn sau piatră, care o să despartă casa mea de casa unui cuplu de bătrânei, de la care o să împrumut făină şi praf de copt, cu care o să vorbesc despre vreme, copii şi politică, şi la care o să mă uit pe furiş atunci când se ţin de mână.

Într-una dintre camerele casei mele, o să am un tonomat. Din lemn vechi şi ponosit, îmi va cânta în serile în care o să mă simt nostalgică. În aceeaşi cameră, chiar lângă geam, pe o masă simplă din lemn alb de cireş, o să stea o maşină de scris, rece şi greoaie, care-mi va suporta degetele nervoase ce vor alerga grăbite pe tastatura zgomotoasă în căutarea unei poveşti. Sau a unui cântec. Pentru că sunetul obţinut în urma inserării unui i zâmbăreţ pe coala de hârtie este cu siguranţă mai ascuţit şi mai înalt decât acela pe care îl creează un b morăcănos.

Căsuţa mea va fi mereu plină de oameni. De oameni veseli, oameni dragi şi de zdrăngănit de chitară. Iar după o noapte lungă şi plină, voi păşi cu nişte papuci pufoşi în bucătăria cu faianţă colorată, care va mirosi a cafea neagră şi tare. Iar apoi, înainte să îmi fi părăsit pijamalele, voi călca desculţă în iarba rece, scăldată în rouă. Şi aşa îmi voi începe fiecare zi.

15 thoughts on “Căsuţa mea…

 1. casuta ta, seamana foarte mult cu cu casauta mea :)). iti doresc sa poti realiza mereu ceea ce-ti doresti si sa te bucuri de fiecare moment 🙂

 2. @Alexandru Husaru: Spor la treabă! Eşti dintre cei mai norocoşi!

  @Eleny: Poate o să fim vecine 🙂

  @Dorin Stef: Mulţumesc mult, m-am roşit, cam ca acoperişul casei mele 🙂

 3. Casuta ta e dintr-un vis, si visele sunt ireale. Imi pare rau sa te dezamagesc, dar vei locui intr-o garsoniera cu pereti subtiri, vei auzi cand flatuleaza vecinul de langa tine, iti va curge apa din tavan de la vecinul de deasupra si vecinul de jos iti va bate toata ziua in tavan pentru ca dai muzica prea tare.
  Vecinii tai vor fi batrani zbarciti imbracati in capot dinala pufos si murdar ce se vor uita urat la tine cand intri in bloc, abia scotand un ” ‘na ziua” .
  Animale nu vei avea pentru ca nu te lasa vecinii iar cat despre nuci si cires, zic ca te poti opri la filodendron si o calã.
  Totusi, sper sa-ti indeplinesti visul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)