Tabieturi

Câteodată, după o noapte lungă şi o zi frumoasă, îmi place să rămân doar eu şi cu umbra mea, să mă cocoţ în vârful patului, să stau turceşte, cu laptop-ul în faţă şi cu un pahar de licoare slab alcoolizată lângă mine şi să scriu. Nu contează ce, de obicei scriu lucruri atât de încărcate de impresii, simţiri şi percepţii încât mi se pare că alcătuiesc din cuvinte o oglindă în care mi se reflectă cele mai ascunse trăiri şi năzuinţe. Şi câteodată mă sperii de ce am scris eu însămi şi apăs grăbită şi jenată pe backspace, de parcă aşa aş înlătura şi gândul care a născut cuvântul.

Îmi mai place să îmi pun în playlist cele mai romantice melodii pe care le-am ascultat vreodată şi să le ascult aşa cum nu le-am mai ascultat nicicând. Să separ versurile de muzică, iar apoi instrumentele între ele şi să fac o analiză semantică la care cel mai probabil nici compozitorul pieselor nu s-a gândit.

Altădată îmi place să-mi eliberez gândurile de orice strânsoare şi să le las să se îndrepte încotro vor ele, iar eu doar să constat, aşa cum mai lăsăm câte un căţel liber prin casă doar ca să ne amuzăm de năzbâtiile pe care le face şi de surprinderea din ochii lui când îşi întâlneşte chipul în oglindă.

Iubesc să îmi proptesc barba pe un genunchi, să rătăcesc printre sinapsele propriilor mei neurorni şi să râd de una singură de faptul că am pornit de la a căuta o idee de proiect şi am ajuns la concluzia că dacă bluemarinul e o nuanţă de bleu, şi rozmarinul ar trebui să fie o nuanţă de roz. 🙂

One thought on “Tabieturi

  1. O descriere simplă, frumoasă, a ludicului feminin.
    Vechile religii păgâne debordau de un simbolism superb. Dacă ar fi să le reluăm ritualurile s-ar pierde esenţa deoarece am uitat să fim şi să simţim. Eh, uite ca am găsit o creionare a femininului păgan, superb.
    Felicitări! Dar nu uita, diavolul sta in detalii. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)