Am vrut să mă sinucid!

Am primit de la Richie o leapşă mai mult decât interesantă, pentru că mi-am dat seama că nu am povestit până acum despre un moment crucial al existenţei mele. Momentul în care prin nu ştiu ce întorsături ale soartei, stând în baie cu un cuţit în mână, am ales să trăiesc.

Aveam vreo şapte-opt ani şi eram în clasa a II a. Ţin minte şi acum ca şi când ar fi fost ieri. Avusesem de învăţat pentru ora de Română (sau Abecedar?) cuvintele noi dintr-o poezie despre metrouri. Citisem, dar nu am înţeles eu cum e cu coloanele şi pasarela, aşa că am lăsat-o baltă, gândindu-mă că nu mă interesează, doar cine a mai văzut metrou în Târgu-Jiu?

Ei bine, se pare că învăţătoarea mea nu era de aceeaşi părere pentru că ne-a dat o lucrare de control la care, aşa cum era de aşteptat, nu am făcut mai nimic. Şi am luat 5. Acum, cum să vă explic eu? La cei şapte ani ai mei, un an de experienţă şcolară şi o coroniţă în palmares, ştiam deja că nu e bine să iei 5. Aşa că m-am trezit cuprinsă de ruşine de părinţi şi mustrări de conştiinţă.
Era clar, nu mai merita să trăiesc!

Am fugit repede spre casă, am luat primul cuţit pe care l-am văzut în bucătărie şi, printre lacrimi şi sughiţuri m-am dus în baie să-mi pun capăt zilelor. Noroc că au apărut ai mei la timp şi mi-au spus ce prostie mare făceam.

Nu ştiu nici până acum ce a fost în capul meu în ziua respectivă şi nici de unde ştiam eu de suicid. Însă ştiu că e amuzant că luam şcoala atât de în serios încă de la începuturi şi mai ştiu că asta a fost clar cea mai mare prostie pe care am gândit-o şi pe care era cât pe ce s-o fac.

Şi dacă e leapşă, să meargă mai departe la Crinutza, Camytzi şi Clawd, că nu cred că au avut-o.

9 thoughts on “Am vrut să mă sinucid!

  1. Râdeţi voi, râdeţi! Dar treaba-i serioasă! Că poveşti de genul ăsteia chiar se întâmplă. Şi nu doar că se întâmplă, dar au şi finaluri diferite, tragice.

  2. daca ma gandesc bine aveam si eu ganduri din astea dupa un 7 la chimie :D… pur si simplu nu puteam sa pricep materia (nici acum nu pot) :P… bine ca mi-am revenit repede :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)