√3 vs ELECTROGLOTOSPECTROGRAFIE

Nu-mi plac cifrele. Nu mi-au plăcut niciodată. Şi mereu m-a frustrat că în multe privinţe şi pentru mulţi, suntem numere sau iniţiale. La naştere, am fost domnişoara 28702261800**.  Lung de 13 cifre, urât şi sec; doi-ul spunea despre mine că voi fi îmbrăcată probabil în roz, iar următoarele 6 cifre anunţau ziua în care voi primi, cu oarecare regularitate, cadouri.

Şase ani mai târziu, am ajuns la şcoală, unde n-am făcut decât să-mi continui existenţa de număr într-o evidenţă. Am fost al nu ştiu câtelea înscris şi al 26-lea elev din catalogul clasei a I a C. Ca să nu mai spun că la serbarea de la sfârşitul clasei a-ntâia, am interpretat cifra zero … Şi nici nu vreau să mă gândesc de ce s-a considerat că mi se potriveşte rolul …

Am făcut 14 ani şi lucrurile s-au mai complicat, în sensul că acum aveam şi serie, nu doar număr. 🙂 Sunt aşadar Domnişoara TM, fostă GZ.

Sunt un număr matricol în actele UVT, al nu ştiu câtelea posesor de blog şi vizitatorul numărul X pe cutare.net. Sunt unul dintre cei care au contribuit la creşterea natalităţii şi  care cu la fel de mult simţ de răspundere va înclina balanţa, la un moment dat, în favoarea mortalităţii.

Recunosc utilitatea încifrării noastre, dar nu-mi place. Eu sunt un om de cuvânt, ca să spun aşa. Adică îmi plac cuvintele. 🙂 Îmi plac pentru că ele nu sunt niciodată nici seci, nici simple. Căci cu ele poţi să te joci, nu să faci operaţii. Pentru că deşi poţi face mai puţine combinări de X luate câte Y, ajungi la mai multe rezultate. Şi toate-s relative şi interpretabile. Ceea ce mie îmi place.

Nu-mi plac însă chestiile bătute în cuie (a nu se înţelege că am ceva cu Iisus 😀 – vai, ce glumă urâtă am făcut!) Nu am putut suferi axiomele şi în general, nu-mi place nimic asupra căruia să nu poţi reveni, pe care să nu poţi să-ţi laşi şi tu amprenta. Îmi plac chestiile complicate, deşi nu le pot întotdeauna înţelege. Şi deşi matematica a rămas, în multe dintre aspectele sale, ceva-ul suprem pe care nu l-am putut înţelege, tot nu m-a atras aşa cum mă atrag de obicei lucrurile pe care nu le cunosc. Pentru că este rece. Şi trebuie s-o iei de bună.

Şi ca să închei circular şi să revin la problema mea iniţială, e frustrant să ştiu că pot fi identificată, descrisă şi recunoscută doar printr-o serie de cifre …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anunţă-mă când apar comentarii noi la acest articol. (te poţi abona şi fără să comentezi)